2014. december 10., szerda

Jövő évtől élénkülhet a családiház építési kedv, bővül az otthonteremtési támogatás rendszere

A Portfólió.hu információi szerint "2015. július 1-jén életbe lép az új szocpol, amelynek keretében immár használt lakás vásárlásához, bővítéshez és egy gyermekkel rendelkező családok számára is elérhető lesz vissza nem térítendő, 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjedő egyszeri otthonteremtési támogatás - jelentett be mai sajtótájékoztatóján Novák Katalin államtitkár. Évi 12 ezer igénylő családdal és 9-10 milliárd forintnyi igénnyel számolnak. Az év végén lejáró, meglévő lakáshitel-kamattámogatási rendszer sorsáról nem esett szó.

Kovács Zoltán kormányszóvivő többek között az alábbiakról beszélt: 


  • A kormány már 2010 óta kiemelt témaként, döntéseit alapvetően befolyásoló tényezőként tekint a családokra, a gyermekvállalást az Alaptörvény is támogatja.
  • Olyan intézkedések (pl. adózás, bankok elszámoltatása, családi kedvezmények rendszere) szükségesek, amelyek megerősítik a családokat, segítik a gyermekvállalást. Ezúttal a lakhatás elősegítése van terítéken.
  • 2012-ben részben már visszaállította a program az otthonteremtési támogatási rendszert, amit most továbbgondoltak."

A Készház Fórum Blog szerint ez a bejelentés újabb lendületet adhat az éppen éledező ingatlan piacnak, hiszen kevesen tehették meg, hogy új lakásba költözzenek. Mivel köztudott, hogy egy-egy ingatlan ügyletnél láncolatok is kialakultak, azaz ki kell várni, amíg végre valaki megtudta mozgatni a pénzét, ez az intézkedés felgyorsíthatja, lerövidítheti a folyamatot. Ha pedig az ingatlan piacon élénkebb a mozgás, akkor az rövidesen a családiházak építésénél is érezhető lesz.

Azok a fiatal párok, akik jövőre terveznek házépítésbe fogni, nekik izgalmasan telhetnek az év végi ünnepek, ui. nem lehet elég korán elkezdeni a tervezést. Most még éppen elegendő idő van építészt keresni, megtervezni a házat és engedélyeztetni a terveket, hogy aztán 2015. nyarán, őszén elkezdődhessen a kivitelezés.

Épül Kft. | Habbeton házak - előzetes árajánlat kérése
Épül Kft. | Habbeton házak
előzetes árajánlat kérése
Ha Önnek is hasonló tervei vannak, akkor érdemes az építészeti tervek mellett párhuzamosan pénzügyi tervet is készíteni már a kezdetektől, hogy a megvalósíthatóság határain belül maradjon az álmodozás. A pénzügyi tervek egyik sarkalatos eleme a költségek tervezése, amelyhez segítségül fel tudunk ajánlani egy előzetes költségvetést acélvázas habbeton szerkezettel kalkulálva még az engedélyeztetés előtt. Ha érdekli a lehetőség kattintson ide, vagy a mellékelt képre.


Forrás: Portfolio.hu, Készház Fórum Blog

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Tisztelt Hozzászóló!
Ez a lehetőség a kérdések és építő jellegű, szélesebb közönséget is érintő hozzászólások fogadására, megjelenítésére szolgál. Minden hozzászólásról automatikusan email értesítést kapunk, amire a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. A hozzászólások moderáltak. A névnélküli hozzászólások, kérdések megjelenítését és megválaszolását nem garantáljuk. Köszönjük figyelmét, várjuk hozzászólását.